ראיה ירודה

מהי ראיה ירודה? זו לקות ראייה, שהיא למעשה שם כולל לכל טווח הביניים שקיים בין ראייה רגילה, ראייה שהינה חדה וברורה לבין עיוורון שהוא מוחלט. בפועל, נהוג להשתמש במונח ראייה ירודה/לקרות ראייה עבור אדם אשר סובל מאובדן ראייה חלקי, אובדן המונע ממנו לבצע את כל הפעולות היומיומיות ובלתי ניתן לתקן זאת באמצעים המלאכותיים הרגילים כגון עדשות מגע,משקפיים תרופות ובסופו של דבר על ידי ניתוח.

בעיה זו אופיינית לרוב לאוכלוסיית גילאי 60+ ובעיקר בגלל קשר קודם למחלות עיניים , מחלות אשר נחשבות אופייניות לטווח הגילאים הללו. חלקם מוכרים על פי חוק כעיוורים ונושאים תעודת עיוור וזאת למרות שקיימים שרידי ראייה מסוימים, כגון חלק מן הראייה ההיקפית, שאותה ניתן ניתן לנצל באמצעות עזרים טכנולוגיים שונים.

מומחים לפתרונות ראיה ירודה תוכלו למצוא באופטיקה טל. אבי עבודי מייסד אופטיקה טל מתמחה בהתאמה של משקפי מולטיפוקל טלסקופים וכן, מתמחה בהתאמת עזרים אחרים המתאימים לאנשים הסובלים מראייה ירודה(Low Vision) , התאמת עדשות מגע קרטוקוניות, מיקוד ראייה וכן הלאה. לזיהוי בעיות על ידי אופטומטריסט מורשה, צרו איתנו קשר בטלפון: 03-5749904.

ראיה ירודה – גורמי סיכון

ראיה ירודה יכולה לנבוע ממספר מחלות. אחת מהן היא, למשל: AMD הקשורה לגיל מבוגר, קשר לסכרת ועוד. ראייה המוגדרת ירודה, על פי הגדרתה, היא למעשה הפסד של 60% מהראייה הנורמלית. ישנם עזרים מיוחדים המסייעים ומתאימים למצבים הללו. הם ניתנים לאחר בדיקה קפדנית ומקיפה.

ראייה ירודה היא בעיה שכיחה הנגרמת לרוב מגורמים רבים. אלה יכולים להיות גנטיים, סביבתיים או עקב תהליך ההזדקנות.
ישנן סיבות רבות לראייה לקויה. כמה מהנפוצים ביותר הם:

 

משקפיים לראייה ירודה
השאירו פרטים לקבלת ייעוץ אישי

תסמינים לראיה ירודה

אנשים אשר סובלים מבעיות של ראייה ירודה מתקשים בקריאה, בין אם מדובר על קריאה של שלטי רחוב, מספרי אוטובוסים, קריאה במחשב או קריאת עיתון. כמו כן לזהות פרצופים מרחוק, הם מתקשים לצפות בטלוויזיה וכדומה. שגרת היום שלהם נפגעת באופן רב וזאת משום שאינם מסוגלים לבצע פעולות יומיומיות. ככלל, התסמינים הם:

בדיקה לאיתור פגמים בראיה

בדיקת ראיה ירודה מתבצעת על ידי אופטומטריסט.

אופטומטריסט בודק את רגישות החולה לאור, המבנה הפיזיולוגי של העין, יכולתו להבחין בצבעים, הפרעות ראייה ועוד. הבדיקות נעשות בעזרת מכשור מיוחד בשילוב של טיפות עיניים.
כמו כן, חשובים גם מאפייניו האישיים של החולה, כגון הרגליו ופעילותו היומיומית. בהשוואה לבדיקת ראייה רגילה בדיקת ראייה ירודה היא הרבה יותר ארוכה, יסודית וכמובן – מקיפה.

תוצאות הבדיקה יאפשרו לאופטומטריסט לבנות עבור הנבדק תכנית שיקום שתתאים לו באופן ספציפי. תוכנית שתנצל באופן מיטבי את שרידי הראייה שנותרו – על ידי עזרים אופטיים (למשל: משקפיים מיוחדים או עדשות מגדילות) או לחלופין עזרים שאינם אופטיים (כגון טלוויזיה במעגל סגור).

 

פתרונות אפשריים לבעלי ראייה ירודה

קיים מגוון נרחב של פתרונות לאנשים אשר סובלים מראיה ירודה, בעזרתם ניתן לנצל את שרידי הראייה ולשפר ככל האפשר את איכות חייהם. דוגמא לעזרים אלו, למשל:

רוצים לבדוק את הראייה שלכם? תראו את הסרטון הבא (כמובן שהסרטון לא מהווה תחליף לבדיקת אופטומטריסט)

אובדן כושר הראייה וכתוצאה מכך ראיה ירודה אינו משפיע רק על התפקוד הפיזי ביומיום, הוא גם משפיע באופן נפשי ופסיכולוגי.
בייחוד עבור מבוגרים שחווים במקביל השפעות נוספות של הזיקנה. בדיוק בשל כך מומלץ לדעת שקיימים ארגונים ומכונים שמספקים שירותים שונים עבור כבדי הראייה מעבר לפתרון הטכנולוגי: הדרכות שיקומיות, מסגרות תמיכה רגשית קבוצתיות וכן גם אישיות,ייעוץ וסיוע במימוש זכויות, לימודי התמצאות וניידות, כגון דרך השגה של תעודת עיוור וכן הלאה.

בעית ראייה ירודה