- עדשות מגע מולטיפוקל – מתי צריך?
- עדשות מגע מולטיפוקל – למי הן מתאימות?
- היתרונות של העדשות
- איך הן עובדות?
- למה דווקא עדשות מולטיפוקל?
- איך מבצעים התאמה?
- תקופת ההסתגלות
- לבדיקה – צור קשר
בשנים האחרונות בתחום האופטיקה קיימות טכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות למצוא פתרונות חדשים שלא היו פעם.
גם בשוק של עדשות המגע זה בא לידי ביטוי, דוגמא בולטת היא עדשות מגע מולטיפוקל עם צילינדר – עדשות אלו מספקות פתרון יעיל גם לראייה למרחק, גם לקוצר ראייה ולצילינדר.
עדשות מגע מולטיפוקל עם צילינדר הן פתרון נפוץ לטיפול בליקויי ראייה שונים המשפיעים על הראייה לטווח רחוק או לטווח קצר, ויותר ויותר אנשים בוחרים להחליף את משקפי הראייה בעדשות מגע. חלקם עושים זאת מטעמי נוחות מכיוון שהם מעדיפים שלא להיות תלויים במשקפיים שיכולים ליפול או להישבר, וחלקם עושים זאת מטעמי נראות מכיוון שהם מעדיפים את המראה הטבעי ונטול המסגרות.
בין אם החלטתם לעבו לעדשות מגע בגלל נוחות או בגלל המראה, השלב הראשון בבחירת עדשות המגע הוא בדיקת אופטומטריסט מוסמך, במסגרתה ייבדק מצבן הבריאותי של העיניים שלכם ויותאם לכם המספר. לאחר הבדיקה ובהתאם לממצאי הבדיקה, יוכל האופטומטריסט להתאים את עדשות המגע כך שיתאימו במדויק למצב העין, קימור הקרנית ואפילו לרמת היובש של העין.
לאחר התאמת המספר, יוכל האופטומטריסט להמליץ לכם על סוג עדשות המגע המתאים לכם, יומיות או חודשיות, בהתאם לסגנון החיים שלכם.
במידה ויתגלה צורך בתיקון ליקוי ראייה מרחוק ומקרוב, יוכל האופטומטריסט להתאים לכם עדשות מגע מוליטיפוקליות.
מהן עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר?
אנשים המתמודדים עם בעיות רוחק ראייה וקוצר ראייה במקביל, מכירים את חוסר הנוחות הכרוך בשימוש בשני זוגות משקפיים שונים והחלפתם בכל פעם. עדשות המגע המולטיפוקליות מספקות פתרון נוח, אסתטי ויעיל המשלב ראייה לטווח קרוב ולטווח ארוך, ומאפשרות לעבור מקריאת ספר לצפייה בטלוויזיה ולנהיגה, מבלי להחליף משקפיים.
מתי הזמן לשקול עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר?
עם הגיענו לגיל 40 אנו מתחילים לחוות קשיים בראייה לטווח הקרוב. ליקוי ראייה זה, הנקרא זוקן ראייה, או פרסביופיה – מתחיל להתפתח כתוצאה מירידה בגמישות עדשת העין. תופעה זו מאלצת אותנו למצוא פתרון לבעיית הראייה מקרוב, המקשה על פעולות יומיומיות כמו קריאה או עבודה על המחשב.
העדשות המולטיפוקאליות מספקות מענה גם לראייה מרחוק וגם לראיה מקרוב, ואף למצבי הביניים שבין השתיים, ומאפשרות למרכיב ראייה חדה וברורה ללא הצורך בהחלפת משקפיים בכל פעם.
למי הן מתאימות?
עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר מתאימות לאנשים החווים בעיות רוחק וקוצר ראייה במקביל, לאלו שכבר מרכיבים עדשות מגע או משקפיים לראייה מרחוק ולא מעוניינים בזוג נוסף, ולאלו שמעדיפים שלא להרכיב משקפיים כלל.
מה היתרון שלהן על פני עדשות מגע אחרות?
היתרון הבולט והמרכזי הוא העובדה שהן מספקות מענה גם לראייה מרחוק וגם לראיה מקרוב וחוסכות מאיתנו את הצורך בשימוש בשני זוגות משקפיים.
עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר מהוות גם פתרון מעולה לפעילויות ספורט, כושר וטיולים, בכך שהן מסירות מעלינו את התלות במשקפיים.
יתרון חשוב נוסף הוא שעדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר מותאמות במיוחד למבנה העין ומשתמשות בו כדי להשיג ראייה טובה יותר.
איך זה עובד?
כאשר אנו מסתכלים לטווח קרוב האישון שלנו מתכווץ, וכשאנו מסתכלים לעבר מטרה רחוקה, האישון שלנו מתרחב.
העדשות המולטיפוקליות, שמשמעותן “רב מוקדי” בנויות בצורת מעגלים בעלי מוקדים שונים – המעגל הפנימי הוא בעל אורך מוקד קצר, המותאם לטווח קרוב ולאישון מכווץ, ואילו המעגל החיצוני הוא בעל אורך מוקד ארוך, המותאם לטווח רחוק ולאישון מורחב. בין שני המעגלים קיימת טבעת אמצעית המותאמת לראייה לטווח בינוני, שנועדה להקל על העין את המעבר בין שני אורכי המוקד הקיצוניים.
המבנה הזה מאפשר שימוש בשלושה אזורי מיקוד עיקריים:
אזור מיקוד מרכזי לראייה מקרוב – לקריאה או עבודה על המחשב, עד למרחק של 45 ס”מ.
טבעת לראיה מטווח בינוני – אזור מיקוד לטווח ביניים עד למרחק של 2.5 מטר: סביבת החדר או צפייה בטלוויזיה.
אזור לראיה מטווח רחוק – למרחק עד אין סוף.
איך נדע בוודאות שאנו זקוקים לעדשות מולטיפוקליות?
כמו בכל ליקוי ראייה, גם במקרה הזה יש צורך בבדיקת ראייה מקצועית של אופטומטריסט מוסמך. הבדיקה חשובה במיוחד כשמדובר התאמת עדשות מגע מולטיפוקאליות, מכיוון שמדובר בעדשות בעלות מבנה מורכב יותר יש צורך להתאימו במיוחד למבנה העין של המטופל.
איך מתאימים עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר?
במהלך הבדיקה ממפה האופטומטריסט את העין שלכם ומתאים את העדשה למבנה העין. אנחנו באופטיקה טל שמים דגש לא רק על מבנה העין, אלא גם על הצרכים והעיסוקים היומיומיים שלכם, על מנת להתאים לכם את עדשות המגע המולטיפוקליות שישיגו את התוצאות המקסימליות עבור כל טווחי הראייה.
למאמר נוסף בנושא גלאוקומה? הקלק על הקישור המצורף.
האם קל להסתגל לעדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר?
ההסתגלות לעדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר דומה להסתגלות לכל עדשות מגע. אם אתם כבר מרכיבים עדשות מגע, המעבר לעדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר אמור להיות פשוט וקל.
חשוב לציין כי חלק גדול מההסתגלות הוא הטיפול הנכון בעדשות. יש להקפיד לנקות את העדשות בעזרת תמיסה מיוחדת, להקפיד לטפל בעדשות המגע רק עם ידיים נקיות ולבקר אצל האופטומטריסט לבדיקת שגרתית כל חצי שנה.
אם אתם חווים כפילות בקריאה, כאבים ומאמץ בעיניים או צמצום שדה הראייה לקריאה, מומלץ לגשת לאופטומטריסט לבדיקה נוספת.
כיצד בוחרים עדשות מגע מולטיפוקליות?
כאמור, השלב הראשון בבחירת עדשות מגע מולטיפוקליות עם צילינדר הוא בדיקת ראייה המבוצעת על ידי אופטומטריסט מוסמך. לאחר הבדיקה והתאמת המספר, ניתן לבחור בין סוגים שונים של עדשות מגע מולטיפוקליות
עדשות מגע רכות המיועדות לצרכי שימוש יומיים, או עדשות מגע קשות המיועדות לשימוש חוזר, חודשי או אפילו שנתי.
בבחירת סוג העדשות יש לקחת בחשבון את תקופת ההסתגלות הממושכת הנדרשת, ואת היכולת שלכם
לדאוג לניקוי והטיפול בעדשות במהלך היום העמוס שלכם.
למאמרים ומידע נוסף: